menu
cancel

10 voordelen om met een makelaar samen te werken

1. Een correcte schatting

1. Een correcte schatting

Elk verkoopgesprek start best vanuit een correcte schatting van jouw woning want elk huis, elk appartement en elke grond heeft een andere waarde.

De juiste waardebepaling is héél belangrijk in het verkoopproces, zelf gokken naar de waarde is geen optie. Zet je het te hoog in de markt, ga je weinig of geen reacties krijgen. Het later laten zakken van de prijs is ook niet goed voor de verkoop. Kopers gaan de indruk krijgen dat je hen probeert in het zak te zetten en verliezen hun vertrouwen in jou. Resultaat: een véél lagere verkoopprijs dan wat je wou.

Immo Vermast kent de markt en kan perfect inschatten wat jouw woning waard is, rekening houdend met verschillende factoren. Wij streven naar een maximale marktconforme verkoopprijs.

2. De beste verkoopstrategie bepalen voor jouw woning

2. De beste verkoopstrategie bepalen voor jouw woning

Nadat we de waarde van jouw woning geschat hebben, bepalen we welke strategie we zullen toepassen om tot een zo hoog mogelijke verkoopprijs te komen.

3. Goede publiciteit

3. Goede publiciteit

Immo Vermast benut alle mogelijke mediakanalen. Zo bereiken we iedereen die interesse kan hebben in jouw eigendom. Denk aan regionale media, flyers, brochures, zoekertjes op alle portaalsites, advertenties op sociale media en in zoekmachines, affiches in onze etalage, nationale publiciteit, etcetera. Door onze rijke ervaring, weten we wat echt werkt.

Een professionele fotograaf brengt jouw eigendom perfect in beeld en deze foto’s gebruiken we in onze publiciteit. Daarnaast voorzien we ook een relevante beschrijving.

4. Klantenbestand

4. Klantenbestand

Immo Vermast beschikt over een klantenbestand van potentiële kopers. Telkens een nieuw pand in portefeuille wordt genomen, wordt door een softwareprogramma een match gezocht tussen wat kandidaat-kopers aangaven als belangrijkste parameters en de kenmerken van jouw woning. Hierdoor kunnen we kandidaat-kopers actief benaderen door o.a. gerichte mailings te versturen en hen op te bellen om te melden dat we hun droomwoning hebben gevonden.

5. Aangename rondleiding in de woning

immo vermast

5. Aangename rondleiding in de woning

Het allerbelangrijkste is en blijft de eigenlijke rondleiding in jouw woning. Immo Vermast ontvangt de klanten op tijdstippen die voor hen passen. We volgen elk bezoek op door naar feedback te vragen bij de kandidaat-kopers. Aangezien wij zelf geen emotionele band hebben met de woning, zullen kandidaat-kopers eerlijke feedback durven geven.

6. Minder papierwerk

6. Minder papierwerk

Bij een verkoop van een eigendom komt heel wat administratie kijken. De wet schrijft voor dat er verschillende attesten voorhanden moeten zijn, sommige zelfs voor dat je mag beginnen adverteren. Zo is er nodig : EPC, bodemattest, elektriciteitskeuring, mazoutkeuring, stedenbouwkundige inlichtingen, nakijken overstromingsgevaar, statuten en verslagen algemene vergaderingen (bij appartementen).

Geen papierzorgen met Immo Vermast, wij zorgen ervoor dat al het papierwerk in orde is.

7. Kredietwaardigheid van de koper analyseren

7. Kredietwaardigheid van de koper analyseren

Immo Vermast bekijkt of de kandidaat-kopers de woning kunnen betalen of kunnen lenen. Dit alvorens een compromis te laten tekenen. Niet alle kopers zijn immers eerst naar een bank geweest om exact te laten berekenen wat ze eigenlijk financieel aankunnen. Het is ook voor u als eigenaar belangrijk dat er geen weken verloren gaan door totaal nutteloos een opschortende voorwaarde voor het bekomen van een lening op te nemen in de compromis als de kopers toch geen lening kunnen krijgen.

8. Opstellen van de compromis

8. Opstellen van de compromis

Bij het opstellen van de compromis zorgen we ervoor dat jouw belangen verdedigd zijn. Plus dat je volledige zekerheid hebt dat het voorschot gestort is of de termijn van opschortende voorwaarden niet onnodig uitloopt of de uiterste termijn van de eigenlijke verkoop redelijk blijft.

9. Verkocht

9. Verkocht

Op de aktedatum wordt er ook definitief betaald voor de woning en krijgt de koper de sleutel. Toch kan het zijn dat de koper plots nog moeilijk doet over bepaalde zaken in de tekst. Om ervoor te zorgen dat alles vlotjes verloopt en je als verkopende partij extra verdedigd wordt, is Immo Vermast steeds aanwezig bij de ondertekening van de akte.

10. Als kopende partij, verzorgen wij het beheer van uw vastgoed

10. Als kopende partij, verzorgen wij het beheer van uw vastgoed

Wens je zorgenloos de kwaliteit en het onderhoud van uw vastgoed te realiseren? Dan staat Immo Vermast je graag bij en nemen wij deze taken over.