menu
cancel

Van eerste kennismaking tot aan akte:
Wij begeleiden u doorheen het volledig 11-stappen traject

1. Kennismaking met ons kantoor.

1. Kennismaking met ons kantoor.

Wanneer u verhuisplannen heeft, is het in vele gevallen aangewezen om te weten wat een richtprijs is waaraan u uw huidige woning kunt verkopen. Is de waardebepaling hoger dan uw resterende hypotheek? In dat geval kan u de mogelijke meerwaarde meenemen bij de aankoop van uw nieuwe woning, waardoor u minder hoeft te lenen voor uw nieuwe woning.

2. Waardebepaling van uw woning

2. Waardebepaling van uw woning

Wij komen ter plaatse een gedetailleerde maar volledig vrijblijvende waardebepaling van uw woning uitvoeren. We nemen enkele referentie foto’s (voor intern gebruik) en we meten ook alle ruimten van uw woning op. Vervolgens stellen we een gedetailleerde expertiseverslag op en geven al uw parameters in in ons systeem.

3. Toelichting expertiseverslag

3. Toelichting expertiseverslag

We nodigen u fysiek uit op ons kantoor wanneer dat voor u past om ons expertiseverslag persoonlijk en in gemoedelijke sfeer toe te lichten en te overhandigen. U krijgt bijkomende inzichten (o.a. Qua doorlooptijd) in onze grote database van vergelijkbare panden die wij recent verkochten. We lichten u in volledige transparantie in over onze werkwijze en bespreken eventuele samenwerkingsmodaliteiten.

4. Beslissingstijd

4. Beslissingstijd

Als klant staat u bij ons centraal. Wij respecteren uw beslissingstijd of u wenst door te zetten met uw verhuisplannen. Verhuisplannen zijn nu eenmaal niet evident, en u beslist hier uiteraard over op uw eigen tempo. Wanneer u het besluit maakt om het samenwerkingsmodel met Immo Vermast aan te gaan, dan starten wij onmiddellijk met de verdere administratieve inventaris van uw verkoopdossier.

5. Inventaris van uw verkoopdossier

immo vermast

5. Inventaris van uw verkoopdossier

Wij loodsen u doorheen de volledige administratie van alle wettelijke verplichtingen en attesteringen, en we stellen de volledige stedenbouwkundige inlichtingen samen. Indien niet voorhanden, organiseren wij via onze partners een expertise om zowel uw EPC verslag op te maken alsook om de keuring van uw elektrische installatie en/of stookolietank te laten uitvoeren.

6. Bespreking verkoopaanpak

6. Bespreking verkoopaanpak

Mits onze jarenlange expertise weten wij bij Immo Vermast maar al te goed dat elke woning uniek is. Uw woning verdient dan ook steeds een unieke verkoopaanpak. We stellen een professionele fotograaf aan die de schoonheid en het unieke karakter van uw woning op beeld vastlegt. We delen alle gemaakte foto’s met u en beslissen samen welke wij voor advertentiedoeleinden zullen gebruiken.

7. Aanspreken klantenbestand

7. Aanspreken klantenbestand

Nadat uw volledige verkoopdossier werd samengesteld, stellen wij uit ons klantenbestand van meer dan 8000 klanten een lijst samen van potentiële kopers die aan de criteria van uw woning voldoen. Door gerichte mailings te versturen en potentiële kopers telefonisch op te bellen, zullen we niet wachten tot een kandidaat-koper informeert naar een woning, maar gaan we hen zelf actief benaderen. Indien u ons hiervoor toestemming geeft, dan plaatsen we uw woning ook op de belangrijkste mediakanalen.

8. Bezoekdagen

8. Bezoekdagen

Wij plannen per kandidaat een persoonlijk bezoekmoment in waarop wij hen de woning laten zien. Wij vergezellen hen ten alle tijden doorheen de woning en hanteren steeds een commerciële aanpak. Op het einde van het bezoek krijgt iedere kandidaat een gepersonaliseerde map met de belangrijkste documenten van uw woning mee.

9. Analyse van verschillende biedingen voor uw woning

9. Analyse van verschillende biedingen voor uw woning

Vooraleer wij u een bod overmaken, kijken wij eerst de kredietwaardigheid van de kandidaat-koper na. Het is voor u als eigenaar belangrijk dat er geen weken tijd verloren gaan door totaal nutteloos een opschortende voorwaarde voor het bekomen van een lening op te nemen. Vervolgens leggen wij u alle biedingen in volledige transparantie voor. U behoudt ten alle tijden de vrije keuze om al dan niet in te gaan op een bod.

10. De compromis

10. De compromis

Indien u ervoor kiest om in te gaan op een bieding op uw woning, verzorgen wij samen met de notaris van uw keuze binnen de 30 dagen voor de opmaak van de onderhandse verkoopovereenkomst. Wij begeleiden u doorheen de juridische clausules van een dergelijke compromis. Indien alle partijen akkoord zijn, wordt de onderhandse verkoopovereenkomst ondertekend.

11. Authentieke akte

11. Authentieke akte

Binnen de vier maanden* na de compromis wordt een ontwerp van de authentieke verkoopakte opgemaakt. U kan er op rekenen dat wij alle elementen in deze ontwerpakte samen met u bekijken en nalezen. Vervolgens kan u overgaan tot het ondertekenen van deze authentieke akte, waarna het verkoopproces succesvol afgesloten wordt.

*behoudens in het geval dat u met een gekruiste koop-verkoopbelofte werkt. In dit geval kan u beslissen om samen met de kandidaat-koper de authentieke akte te laten verlijden op een ander tijdstip.